StickyWall CMS voorbereid op de AVG | 01-06-2018

Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe privacywet, de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming), van toepassing in Nederland en ook in de rest van Europa. Als je een website of webshop beheert is er veel waar je rekening mee moet houden. De AVG zorgt ervoor dat privacyrechten voor gebruikers versterkt worden en waarbij er meer verantwoordelijkheden voor organisaties komen.

De website van StickyWall CMS is inmiddels volledig AVG-proof. De Privacy Verklaring vind u hier.

Wat heeft u nodig om uw website AVG-proof te maken?

In het kort moeten websites in ieder geval de volgende zaken geregeld hebben:

  • Privacy Verklaring op website. Hier bent u zelf verantwoordelijk voor.
  • Cookie verklaring op website. Deze kunt u in de Prvacy verklaringplaatsen.
  • Cookiemelding op website. Deze technische aanpassen kan StickyWall voor uw doen. 
  • SSL op website voor het versturen van alle formulieren. Deze technische aanpassen kan StickyWall voor uw doen. Uw website staat dan achter een beveiligde verbinding (https in plaats van http)

Wat kan StickyWall voor u betekenen?

Heeft u al een website op basis van het StickyWall CMS, dan zijn er een aantal mogelijkheden:

1.            Tegen een vast bedrag (afhankelijk van de werkzaamheden) passen wij de huidige website op diverse technische punten aan. Voordelen zijn: lagere kosten. Nadelen: technisch geen verbetering

2.            Upgraden van de website. Voordelen: up-to-date website met de nieuwste mogelijkheden en technieken (dus ook meteen voorbereid op de AVG). Nadeel: hogere kosten.

Met name als uw website al weer enkele jaren draait, raden wij een upgrade wel aan. De webtechniek ontwikkeld zich razend snel, elk jaar worden de browser ook geupdate en de mogelijheden worden alleen maar groter. Wellicht is dit het moment om een upgrade aan te grijpen? Laat het ons weten en we kunnen u verder informeren!

Delen:

« Terug naar het overzicht